Pinsemenigheten

BETANIA

Larvik

Sammen vil vi gjøre Jesus Kristus kjent og trodd, elsket og etterfulgt!

 

STARTSIDEN

KONTAKT

Om oss

Historien

Misjon 

Møteopptak

 

 

 Historikk

  

Begynnelsen
«Da kom med ett kom det en lyd fra himmelen som når et veldig stormvær farer frem, og fylte hele huset der de satt. Og det viste seg for dem tunger likesom av ild, som delte seg og satte seg på hver enkelt av dem. Da ble de alle fylt med Den Hellige Ånd, og de begynte å tale i andre tunger, alt etter som Ånden gav dem å tale.» Ap.gj.2.2-4.
Egentlig begynte det lenge før 1908! Første gang Ånden falt var i Jerusalem i pinsen ca år 33. Og Bibelen gir en klar skildring av det som skjedde. Og senere har dette skjedd utallige ganger gjennom vekkelseshistorien. Men i år 1900 skjedde det på ny i byen Topeka, Kansas i USA. En sterk vekkelse gikk frem i byen og i en bibelskole falt Ånden over eleven Agnes Ozman og hun fikk tungene. Like etterpå opplevde skolens rektor Charles Parham og flere elever det samme. Og ”ilden” tok fatt og vekkelsen spredte seg til flere stater i USA. Den nyere tids pinsevekkelse var kommet!
Senteret for pinsevekkelsen var en liten og fattig menighet i Azusa Street i Los Angeles. Det var et enkelt lokale uten plattform og talerstol. Menighetens leder var den fattige negerpredikanten W. J. Seymor. Herfra spredte pinsevekkelsen seg som ”ild i tørt gress”, og ingen vekkelsesbevegelse har vel nådd så langt på så kort tid som pinsevekkelsen. Relativt raskt ble det en verdensomspennende bevegelse.
Og det var i denne tiden den norske metodistpastoren Thomas Ball Barratt var i USA. Han mottok åndsdåpen 15. november 1906.

 

Starten i Norge

”Vekkelsen brutt ut i Kristiania”, sto det i første nr. av ”Byposten” i 1907. Pastor Barratt hadde møte i Kristiania straks han kom hjem og allerede ved juletider 1906 startet vekkelsen. I følge ”Byposten” 6. april 1907 hadde vekkelsen spredt seg utover landet og vi leser at ”Ilden er falt i Skien, Asker, Trondheim, Spydeberg, Sandsvær, Sarpsborg, Larvik, Kristiansand og Ålesund”. Så allerede den gang var Larvik kommet med i vekkelsen!

 

Se også:

  arrow12_R.gif

Copyright ® 2010 Pinsemenigheten Betania, Larvik